3. ULAŞIM GÜNLERİNE BÜYÜK İLGİ !

Ulaştırma Mühendisliği Bölümü ve Ulaştırma Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen 3. Ulaştırma Günleri Çalıştayı 27 Kasım Çarşamba Günü 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Hamit Kutlu, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, çeşitli belediyelerin ulaştırmadan sorumlu temsilcileri katıldı. Yalova Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlik saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ulaştırma Mühendisliği öğrencilerinin hazırladığı kısa bir müzik dinletisi sonrası Ulaştırma Mühendisliği Kulübü Başkanı Uğur Tekin ve Ulaştırma Mühendisliği Bölümümüz Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Yalova Üniversitesi 3. Ulaştırma Günleri’nde açılış konuşmalarını takiben üç ayrı başlıkta oturum gerçekleştirildi. Dr. Öğretim Üyesi Yavuz Delice’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen, ilk oturumun konusu “Ulaştırma Altyapıları Yatırımları” oldu. Oturumda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, Emay Uluslararası Müh ve Müş A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Sinan Alemdar ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yunus Emre Ayözen konuşmalarını yaptı.

Ulaştırma Sistemlerinin Yerel Uygulamaları konulu ikinci oturum ise Doç. Dr. Eray Can moderatörlüğünde, Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Trafik Dairesi Başkanı Hasan Görgülü, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Özer ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafik Yönetimi Dairesi Başkanlığı Etüt ve Proje Şefi  Süleyman Saraç tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Ulaştırma Sistemlerinin İşletimi ve Yönetimi konulu son oturum Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Avcı Karataş moderotörlüğünde gerçekleşti. Son oturumda, Boğaziçi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Departmanı Öğretim Üyesi Doç Dr. Eren Uçkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İspark A.Ş. Genel Müdürü Murat Çakır ve Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun konuşmalar gerçekleştirdi.