1. Tecrübe Paylaşım Çalıştayı / Şanlıurfa

AKTİVİTELER > Tecrübe Paylaşım Çalıştayları > 1. Tecrübe Paylaşım Çalıştayı / Şanlıurfa

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakiltesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, Dr. Öğretim Üyesi Yavuz Delice ve Dr. Yalçın Eyigün önderliğinde, her yıl bir gelenek haline getirilmesi hedeflenen tecrübe paylaşım gezilerinin ilki Şanlıurfa Belediyesi'ne düzenlendi.

Gezi kapsamında kafilemiz birinci gün Şanlıurfa iline ulaştıktan sonra Sakıb’ın köşkünde dinlenme ve tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıda Şanlıurfa Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mehmet Can Hallaç tarafından eğitim gezisi kapsamında yapılacak çalışmalar özetlendi. Daha sonra kafile Şanlıufa Belediyesi’ne hareket etti, burada trafik hizmetleri birimine gidilerek 'Trafik Yönetim ve Kontrol' konulu, toplu taşıma biriminde ise 'Toplu Taşımanın Efektif ve Cazip hale getirilmesi' konulu sunumları dinledikten sonra öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz Belsan toplu taşıma araçları hakkında bilgilendirildi. Akşam yemeğinin ardından Ulaşım Daire Başkanı Mehmet Can Hallaç ‘Kentlerin Geleceği ve Mobilite’ konulu sunum gerçekleştirdi.

Gezinin ikinci gününde öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz Ulaşım Daire Başkanı Mehmet Can Hallaç eşliğinde Halfeti Gölü tekne turuna katıldı. Kafile Harran Üniversitesi, Göbekli Tepe, Şanlıurfa Balıklı Gölü gezilerinin ardından Hz. Eyüp sabır makamını ziyaret etti. Gün sonunda Urfa Sıra Geceleri eşliğinde akşam yemeği yendi.

Gezinin son gününde Sakıb’ın Köşkü’nde  sabah kahvaltısı eşliğinde geçen günlerin kısa bir değerlendirilmesi yapıldı. Daha sonra Balıklı göl etrafında serbest gezi yapıldı. Üç dinin kutsal kenti olan Şanlıurfa’da bulunan Hz.İbrahim’in doğduğu ve saklandığı mağaraya gezi düzenlendi. Buradan sonra kafilemiz akşam yemeğinin ardından Şanlıurfa GAP Havalimanı’na hareket etti ve kentten ayrıldı.