Yalova Belediyesi Genelinde Geometrik Düzenleme ve Trafik Sirkülasyon Projeleri

Yalova Belediyesi ve Yalova Üniversitesi işbirliği kapsamında, "Yalova Belediyesi Genelinde Geometrik Düzenleme ve Trafik Sirkülasyon Projeleri ile Yol ve Kavşak Ön Projelerinin Hazırlanması Ortak Hizmet Projesi (BAP 2015/AP/109)" kapsamında Yalova Belediyeside 22 kavşakta sayım yapılmış ve daha sonraki düzenlemelerin ardından belirlenen bazı kavşaklarda bu sayımlar tekrarlanmıştır. Elde edilen sayımlar neticesinde bilgisayar ortamında simülasyonlar hazırlanarak kavşaklara ait trafik durumu gözlenmiş ve gerekli iyileştirmeler önerilmiştir. Ayrıca bölümümüz öğrencileri tarafından Yalova ilinin mevcuttaki ulaşım ağı da bilgisayar ortamına aktarılmıştır. Yapılan tüm bu çalışmalar neticesinde öğrencilerimiz sahip oldukları teorik bilgileri kullanarak projenin bir parçası olmuş bu sayede de iş hayatına mezun olmadan atılma fırsatını yakalamışlardır.