AKTİVİTELER > Teknik Geziler

Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı Intertraffic İstanbul'da 7. kez düzenlendi. Bu kapsamda İstanbul Fuar Merkezi’nde 29 Mayıs 2013 Çarşamba günü Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) tarafından Akıllı Ulaşım Sistemleri Paneli düzenlendi. Etkinliğe Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof.Dr.Rafet BOZDOĞAN, Yrd.Doç.Dr.Eray CAN ve Yrd.Doç.Dr.Yavuz DELİCE katıldı.Moderatörlüğünü Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan’ın yaptığı panele İSBAK A.Ş. Genel Müdürü  Kasım KUTLU, İstanbul Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Ömer Yıldız, İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, Ulaştırma Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Erol Yanar konuşmacı olarak katıldılar. Akıllı Ulaşım sisteminin detayların konuşulduğu panelde kent içi ve kentler arası yolcu ve yük taşımacılığında kullanılan taşıtlar, toplu ulaşım sistemlerindeki gelişmeler, trafik yönetimi ve planlaması, ulaştırma yönetiminde yer alan tüm kurumlar ve bunlar arasındaki koordinasyon, yol güvenliği ve güvenliğin arttırılmasında kullanılan tüm ekipmanlar, akıllı ulaşım sistemleri ve bu alandaki son teknolojik gelişmeler masaya yatırıldı.  Katılımcıların sorularını cevaplandırılmasının ardından panel, TEKDER Başkanı Hüseyin Kurşun'un konuşmacılara plaket vermesiyle sona erdi.